skip to Main Content

BBL traject in de lifttechniek

Otis is op zoek naar nieuw talent met affiniteit voor techniek, die graag werken en studeren willen combineren. Otis biedt een werkplek aan voor Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) leerlingen. Dit is een werk- en leertraject voor enthousiaste nieuwe collega’s die liftmonteur willen worden. Dit kunnen schoolverlaters zijn of werkenden die zich willen laten omscholen.

De BBL’er zal 4 of 4,5 dag werkzaam zijn voor Otis en een hele of halve dag naar school gaan. De BBL’ers binden zich voor de gehele studieperiode aan Otis en het doel is om ze na afstuderen een vast contract aan te bieden! Otis heeft een groep ervaren monteurs opgeleid tot praktijkbegeleider. Deze praktijkbegeleiders leiden de BBL’ers op, coachen en begeleiden hen gedurende het gehele traject.

Spreekt het BBL traject jou aan? Vul dan het formulier in en we nemen contact met je op.


Hoe ervaar jij jouw BBL traject en de begeleiding bij Otis?

Kristy: “Ik werk vier dagen in de week en ga één dag in de week naar school, hier krijg ik de theorie die ik in het veld meteen kan gebruiken. Ik volg de opleiding MBO Mechatronica niveau 3. De vier dagen dat ik werk krijg ik goede begeleiding, na een paar maanden ben ik zelfstandig gaan werken als servicemonteur. Wel moest ik de veiligheidsaudit met een voldoende halen. Er is mij vanaf het begin een praktijkbegeleider aangewezen, deze persoon begeleidt mij op alle gebieden, zowel technisch als administratief. Als ik vragen heb kan ik altijd bellen en als iets nog net wat te moeilijk is voor mij, komt hij mij helpen. Daarnaast heb ik fijne collega’s die mij bijstaan als iets mij niet lukt of als ik assistentie nodig heb. Kortom het BBL traject van Otis is een echte aanrader als je lekker praktisch bent ingesteld en ook graag je eigen centjes wilt verdienen”.
.

Waarom heb jij gekozen voor de lifttechniek en voor Otis?
Christiaan: “Met een lift heeft een groot deel van Nederland elke dag te maken. Het leek mij een heel leuk vak om als liftmonteur te werken en ervoor te zorgen dat de liften altijd veilig blijven functioneren. Het grote mechanische en het fijne elektrische sprak mij erg aan en  het leek mij een mooie uitdaging. Daarnaast is Otis de grootste van de wereld en dat geeft toch wel een trots gevoel als je daarvoor mag werken”.


Wat vind je leuk aan de jouw BBL-traject bij Otis?
Kevin: “Ik werk sinds september 2018 bij Otis en heb het mega naar mijn zin! Inmiddels heb ik een eigen onderhoudsroute en loop ik ook al storingsdienst. Daarnaast ondersteun ik op grotere klussen mijn collega’s. Het leukste aan het werk vind  ik de veelzijdigheid en de techniek achter de drukknop.”

Formulier vacature BBL

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Back To Top