skip to Main Content

BBL traject in de lifttechniek

TALENT BINDEN EN BOEIEN
BBL – Beroeps Begeleidende Leerweg

Waarom BBL?

De beroepsbevolking vergrijst en we vissen als liftorganisaties allemaal in dezelfde vijver op zoek naar nieuw talent. Otis wil sterker en slimmer zijn dan onze concurrenten. Door het boeiende beroep van liftmonteur in de kijker te zetten, zijn we in staat om jong talent aan te trekken en gedurende een langere periode aan ons te binden.

Wat is BBL?

Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) is een werk- en leertraject voor enthousiaste nieuwe collega’s die liftmonteur willen worden. Dit kunnen schoolverlaters zijn of werkenden die zich willen laten omscholen. De BBL’er zal per week 3 of 4 dagen werkzaam zijn voor Otis en een of twee dag(en) naar school gaan. Door BBL’ers bij Otis praktijkervaring op te laten doen binden we ze voor de gehele studieperiode van 3 of 4 jaar aan Otis met als einddoel een vaste baan. Wij een goed opgeleide medewerker en zij een vaste baan met een mooie toekomst; een echte win-win situatie!

Rol van de Praktijkbegeleider

De BBL’ers worden vanuit Otis begeleid door praktijkbegeleiders. De praktijkbegeleiders zijn ervaren monteurs die opgeleid zijn om monteurs in opleiding in te werken en te begeleiden.

Rol Safety

Vanuit veiligheidsoogpunt is het belangrijk een monteur in opleiding goed te volgen en te coachen, vooral voor onze jonge BBL’ers. Het is niet zonder reden dat we monteurs pas vanaf 19 jaar zelfstandig laten werken. Vanuit Otis is er specifieke aandacht voor deze jonge monteurs en lopen alle BBL’er mee in het trainingscurriculum van Field Support.

Spreekt het BBL traject jou aan? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.


Hoe ervaar jij jouw BBL traject en de begeleiding bij Otis?

Kristy: “Ik werk vier dagen in de week en ga één dag in de week naar school, hier krijg ik de theorie die ik in het veld meteen kan gebruiken. Ik volg de opleiding MBO Mechatronica niveau 3. De vier dagen dat ik werk krijg ik goede begeleiding, na een paar maanden ben ik zelfstandig gaan werken als servicemonteur. Wel moest ik de veiligheidsaudit met een voldoende halen. Er is mij vanaf het begin een praktijkbegeleider aangewezen, deze persoon begeleidt mij op alle gebieden, zowel technisch als administratief. Als ik vragen heb kan ik altijd bellen en als iets nog net wat te moeilijk is voor mij, komt hij mij helpen. Daarnaast heb ik fijne collega’s die mij bijstaan als iets mij niet lukt of als ik assistentie nodig heb. Kortom het BBL traject van Otis is een echte aanrader als je lekker praktisch bent ingesteld en ook graag je eigen centjes wilt verdienen”.
.

Waarom heb jij gekozen voor de lifttechniek en voor Otis?
Christiaan: “Met een lift heeft een groot deel van Nederland elke dag te maken. Het leek mij een heel leuk vak om als liftmonteur te werken en ervoor te zorgen dat de liften altijd veilig blijven functioneren. Het grote mechanische en het fijne elektrische sprak mij erg aan en  het leek mij een mooie uitdaging. Daarnaast is Otis de grootste van de wereld en dat geeft toch wel een trots gevoel als je daarvoor mag werken”.


Wat vind je leuk aan de jouw BBL-traject bij Otis?
Kevin: “Ik werk sinds september 2018 bij Otis en heb het mega naar mijn zin! Inmiddels heb ik een eigen onderhoudsroute en loop ik ook al storingsdienst. Daarnaast ondersteun ik op grotere klussen mijn collega’s. Het leukste aan het werk vind  ik de veelzijdigheid en de techniek achter de drukknop.”

Formulier vacature BBL

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Back To Top